Bir Tuzsuz Yemek Tarifi Daha

Kortizon kullanınların kalsiyum açısından zengin beslenmesi gerektiğini daha önce bir yazımda bahsetmiştim. Kurubaklagiller kalsiyum açısından çok zenginler; fakat kurubaklagillerin tuzsuz halde yemeğini yemek biraz güç oluyor. Tuzsuz yemek için oldukça lezzetli bir tarif daha paylaşacağım. Işıldayın.

Kurubaklagil Çorbası (4 Kişilik)




Malzemeler

Yarım su bardağı nohut
Yarım su bardağı kuru fasulye
1 su bardağı buğday
500 gr yoğurt
Bir tutam dere otu

Üzerindeki sos için; nane kırmızı biber, bir miktar sıvı yağ

Yapılışı

Nohut ve kuru fasulyeyi geceden ayrı kaplarda ıslatıyoruz. Ertesi gün ikisini de süzüp, ayrı tencerelerde haşlıyoruz ve haşladığımız suyu süzüyoruz. Sonra buğday, nohut ve kuru fasulyeyi üstünden su çıkıncaya kadar su koyup, yumuşayıncaya kadar pişiriyoruz. Suyunu çekerse su ilave edebilirsiniz. Piştikten sonra ılık bir hale gelene kadar dinlendirip, 1 su bardağı suyla çırptığımız yoğurdu ilave ediyoruz. Dere otunu ince ince kıyıp ilave ediyoruz. Daha sonra bir miktar sıvı yağı kızdırıp nane ve kırmızı biberle hazırladığımız sosu üzerine döküyoruz. Afiyet olsun.

Kurubaklagiller sadece kalsiyum yönünden değil, B vitamini ve  demir yönünden de zengindir. Buğday ise E vitamini, magnezyum, fosfor, protein, demir gibi oldukça zengin besleyicilerin yanı sıra içerdiği çinko nedeniyle hastalıktan ya da kullandığımız ilaçlardan dolayı dökülen saçlarımıza da iyi geleceği inancındayım.

İnanç dolu günler için severek yaşayın.

Yorumlar