Kortizon Kullananlar İçin Yemek Tarifi

Tuzsuz yemek zorunda olanlar, tuz tüketimini azaltmak ya da tuzu hayatından çıkarmak isteyenler, tuzsuz yemeklerin tadına bir türlü alışamadınız mı? O halde gelin, sizlere lezzetle yiyebileceğiniz yemek tariflerim olacak. Işıldayın.

Lupusla ilgili yazılarımda da belirttiğim gibi Lupus tedavisinde aldığım kortizondan dolayı 9 aydır tuzsuz yemek yemekteyim. Tuzsuz yemek yemeye alışmak hiç de kolay olmadı; fakat büyük bir özveriyle tuz tüketmemeye devam etmekteyim. Bazen yıldıran besinler olmuyor değil. Mesela hangisi mi? Tuzsuz pişirilen  kurubaklagiller, özellikle kötü kokulu ve çok lezzetsiz oluyor ama tüketmek zorundayız. Benim gibi kortizon alan kişiler, kalsiyum açısından çok zengin olan kurubaklagilleri mutlaka tüketmek zorundalar. E peki bunları lezzetle nasıl mı tüketeceğiz? İşte size keyifle yiyeceğiniz ve çok düşük maliyetli bir tarif burada.

Mısır Keşkeği Çorbası (4 kişilik)


Malzemeler

250 gr mısır keşkeği
500 gr yoğurt
Bir tutam dereotu











Yapılışı

Keşkeğin üzerinden iki parmak çıkacak kadar su koyup keşkeği yumuşayana kadar haşlıyoruz. Eğer suyunu çekerse su ilave edebilirsiniz. Kısık ateşte yaklaşık olarak 1 saat haşlanması tavsiye edilir.
Keşkeğin piştiğinden emin olduğunuzda soğumaya bırakalım. Yoğurdumuzu 1 su bardağı su ile inceltip soğuyan keşkeğimize ilave edelim. Son olarak, dere otumuzu ince ince kıyıp çorbamıza ilave edelim. Şimdi ise afiyetle yiyelim.

Size birkaç da önerim olacak 

Soğuk tüketilir ve bu yüzden fazla yapıp buzdolabında sakladığınızda ateşte ısıtmamanız gerekir.
Dereotu yerine nane ya da fesleğen tercih edebilirsiniz. Sıfır tuzsuz ve yağsız olduğundan kalorisi düşük olan bu çorba, yaz ayları için oldukça idealdir.

Nedir mısır keşkeği? Nereden bulurum?

Mısır keşkeği, buğdayın bir çeşididir. Patlamış mısırdan farklı olduğunu da belirteyim. Marketlerde değil, pazarlarda kurubakliyat satılan yerlerden bulabilirsiniz. Sarı ve beyaz renkte olmak üzere iki çeşidi var. Pişirme süresi daha kısa olduğundan, ben beyaz olanını seçtim. Pişmemiş haldeki görüntüsü de işte burada.

Başka tariflerde paylaşımda olalım. Hoşkalın, severek yaşayın.






Yorumlar

  1. kortizon kullanmayanlar için de yemek tarifi.tuzun herkese zararlı olduğunu artık hepimiz biliyoruz. geçen hafta közlenmiş pantlıcan biber tarifinizi denedim ve ortaya inanılmaz güzel bir tat cıktı. ufak bir değışıklık yapıp makarnaya karıştırıp üstüne bıraz köy peyniri ve taze nane yaprakları ekledım. çok başarılıydı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Eminim güzel olmuştur. İyi fikir ben de deneyeceğim :)

      Sil

Yorum Gönder