Şifalı Bitkilere Dikkat!

Bitkisel yollarla romatizmayı tedavi ettiği iddiasıyla insan duygularını sömüren şarlatanlar, hastaların kullandığı ilaçları bıraktırıp bir takım bitkisel ilaçlarla hastalara çeşitli tedaviler önermekte. Hastalar da hastalığına kökten çözüm bulacağına dair umutlanarak bu insanlara inanmakta. 









Bitkisel tedavi alternatifiyle karşılaştığınızda ''Aman efendim doğaldır, doğada olan şeylerdir, doğada her şeyin şifası vardır.'' savunmalarına lütfen itibar etmeyiniz. İlaçlardan kurtulacağım derken kullandığınız ilaçların bile fayda edemeyeceği sorunlara sebep olabilirsin. Öyle ki, ölüme varacak sonlar hazırlayabilirsiniz. Çünkü romatizma hastalıklarının bazıları aynı zamanda bağışıklık sistemiyle de alakalı ve pek çok organ tutulumu yapabilen hastalıklardır. Bu yüzden doğal olan bazı çayları bile fazlasıyla tüketmek zararlıyken, ''doğaldır'' diye önerilen bu bitkisel ilaçlar ''her türlü yıkıma sebep olabilir'' diye düşünmelisiniz. 

Böyle durumlarla karşılaştığınızda karar almadan önce mutlaka hekime başvurun derim. Umudunuzu ve duygularınızı kimsenin sömürmesine izin vermeyin. Araştırın, sorun ve soruşturun. Sağlık insanın en önemli hazinesidir unutmayın. Sağlıkla ve severek yaşayın.

Yorumlar