Tuzsuz Közlenmiş Lezzetler

Bugün sizlerle bir tuzsuz yemek tarifi daha paylaşacağım. Aslında hepimizin bildiği birşey, ama tuzsuz yemekler lezzetsiz olduğu için alternatifler üretmeye çalışıyoruz. İşte size tuzsuz, çok lezzetli olabilecek bir tarif.


Malzemeler

Kapya biber
Çarliston biber
Patlıcan
Soğan
2 diş sarımsak
Zeytinyağı
Limon

Yapılışı

Sebzelerimizi fırın tepsisine koyup 200 derece fırında közlüyoruz. Benim belirttiklerim dışında sevdiğiniz başka sebzeler varsa közleyebilirsiniz. Közlenen sebzeleri bir poşet içinde 15 dakika kadar bekletiyoruz. Bu kabuklarının kolay soyulmasını sağlayacak. Kabuklarını soyduktan sonra doğrayıp tabağımıza alıyoruz. Ayrı bir kapta zeytinyağı, dövdüğümüz sarımsakları ve limonumuzu karıştırarak sosu yapıp ilave ediyoruz. Limonu ben bir kaç damla kadar kullanıyorum. Çünkü tuz olmadığı zaman limonun epey keskin tadı oluyor ve bundan hoşlanmıyorum. Kısacası kullandığım malzemelerden ne kadar kullanacağınız sizlere kalmış.

Oldukça basit ve herkesin bildiği bir tarif olabilir fakat aklınıza böyle fikir gelmediyse yardımcı olabilmek adına paylaştım. Umarım işe yaramıştır. Afiyetle yiyin, sevdikleriniz sofranızdan eksik olmasın. Severek yaşayın.

Yorumlar

Yorum Gönder