Bir Halkı Sömürme Yöntemi: Hacamat

Bugünlerde hacamat sözcüğünü sıkça duyar olduk. Hacamat, vücudun herhangi bir yerini çizip üzerine boynuz, bardak veya şişe oturtarak kan alma işlemi olarak tarifleniyor. Yöntemin tarihi oldukça eskiye dayanıyor ve hatta Hz. Muhammed'in tavsiye ettiği söyleniyor. Modern çağda sözde tedavi olarak nitelendirebileceğimiz bu yöntem tipik bir cerrahi müdahaledir ve enfeksiyon kapma riski çok yüksektir. İslamiyetin ilk yıllarını düşünecek olursak tıp ve teknolojinin bulunduğu noktada, o zamanki mevcut koşullara göre faydası zararından fazla olabilecek bir yöntem olarak nitelendirilebilir. Bu iş ile uğraşanların din ve peygamberi ağzına almasının tek sebebi var o da din üzerinden rant sağlamak. Şüphesiz Hz. Muhammed gibi bir devrimci bugün yaşasaydı kesinlikle modern tıp üzerinden öğütler verirdi. 





Hacamat'ı uygulayan kişiler arasında tamamen tıp ile alakası olmayan kişiler olduğu gibi bu yöntemi uygulayan tıp doktorları da bulunuyor. 2013 yılından sonraki düzenlemelerle sülük, hacamat vb. yöntemler bir sertifika alarak muayenehane açmak yoluyla uygulanabiliyor. Batikon'la şöyle bir temizleyip derinizi çizmeye başlıyorlar ve sözüm ona aklınıza gelen tüm ağrılarınızdan kurtuluyorsunuz. Konuyla ilgili genel cerrahi uzmanı Doç. Dr. Necmi Kurt'un yazısı şöyle:  
"Türkiye öyle cennet bir ülke ki sorma gitsin… Toprağı altın, bitkileri şifa, işini bilen her türlü sorunu çözebilen, doktorların tedavi edemediği hastaları ayağa kaldıran ve tedavi edebilen yapı ve yeteneğe sahip halkı olan bir ülke… Allaha şükür ki Psikiyatristlerin  çözemediği sorunları bile bir muska ile çözebilen yetenekte insanlarımız var… Ot ve bitkilerle derman dağıtan Marankilerimiz, Ömer Coşkun, Mustafa Eraslanlarımız var… Onların sayesinde tedavi olamayan hasta kalmadı…
Karaciğer, böbrek, damar tıkanıklığı, bağırsak rahatsızlığı gibi organ yakınmaları olanlara verilen otlar ve sular bazen diğer organlara ters etki yapabiliyor… Örneğin mide kanseri için verilen içeriği ve formülü bilinmeyen sıvı böbrek yetmezliği yapabiliyor veya akciğer hastalığını tedavi için verilen ne idüğü belli olmayan karışımın karaciğeri bozabiliyor veya kanamalara neden olabiliyor. Olsun… Olacak tabi… Önemli olan esas hastalığına iyi geliyor mu.? Siz ona bakın…
Ot ve bitkicilerden başka başımıza bir de hacamatçılar çıktı… Kurultay bile yapabilen bu işini bilen insanlar Allaha şükür halkı güzel tokatlamaya başladılar… Onlara dur diyecek bir merci de yok… Hacamat nedir? Ne amaçla yapılır? İnternete girip bilgi edinirseniz, bu her derde her ağrıya deva olan işin yaptırılmasının gerekli olduğu kanaatine sahip olursunuz ve hemen hacamatçı aramaya başlarsınız… Üstelik bu her derde deva, dolaşımı artırıyor, bağırsakların çalışmasını düzenliyor, kemik iliğinin çalışmasını artırıyor, sinir bozukluklarını düzeltiyor… Nelere derman olmuyor ki mübarek… 
Bu işlemin Sünnet olduğunu bu nedenle de yapılmasının sevap olacağını da devamlı söylemeyi de ihmal etmiyorlar… Ayıptır… Bari bu dolandırıcılığınızda Peygamber efendimizi ve İslâmiyeti kullanmayın… Sevgili Peygamberimiz (SAV) sağlığında bu işlemi yaptırmış olabilir de… Doğrudur da… Ama Peygamber efendimiz bu gün yaşamış olsaydı bu tıp bilgisi ortamında bunun yapılmasını önerir miydi? Peygamber Efendimiz döneminde at ve deve vardı … Ahali bunlara biniyordu… Bir yasaklama da yoktu… O zaman uçak yoktu ve Peygamber efendimiz hiç uçağa binmemişti… Şimdi uçağa binenler sünnet olmayan bir şeyi yapmış olmuyor mu? Peygamber efendimiz döneminde diş temizliği için Misvak kullanılırdı… O dönemde diş fırçası ve diş macunu olsaydı Peygamber efendimiz kullanmaz mıydı? Lütfen biraz edepli olalım… Halkın sağlığı ile oynamayalım…
Vücudunun bazı yerlerini kestiğiniz ve kan emdiğiniz kişilere başta Hepatit-C, Hepatit-B olmak üzere birçok virüs ve mikro organizmayla bulaşmasına sebep oluyorsunuz. Siz sterilizasyon, asepsi, antisepsi, dezenfeksiyon gibi kavramların ne olduğunu biliyor musunuz? Mikropların ve virüslerin dış ortamda kaç dakika kaç saat veya kaç gün canlı kalabildiklerini biliyor musunuz? Nasıl bulaştıklarını ve bulaşma önlemlerinin ne olduğu size anlatıldı mı? Hangi sağlık okulunu bitirdiniz?"
Necmi Hoca'nın da bahsettiği gibi dini de alet eden bu şarlatanlar ceplerini doldurmaya devam ediyor. Hacamat olsa olsa bölgesel laktik asitin dışarı atılmasını sağlayabilir, tabi tüm enfeksiyon riskleriyle beraber. Öte yandan hacamatın organlarımız, kemik iliği, beynimiz, bağırsaklarımız vs. hiçbir ilgisi yoktur. Kaldı ki modern tıpta bu ilkel yöntemin yerini alan onlarca tedavi mevcuttur. 

Son yıllarda nasıl yaygınlaştığından bahsetmek istiyorum. Halkın vekillerinden olan bir hekim birkaç yıl önce meclisin acil müdahale servisinde diğer vekillere hacamat yapmaya başlamıştı. Bugün o vekil aynı uygulamayı özel bir muayenehanede gerçekleştiriyor ve hacamat yaptıran vekillerin sayısı 200'ü geçti. Tabi özel muayenehaneye geçmeden önce hacamat için muayenehane açılması yasallaştı. Üstüne ulusal medyada bol bol haber oldu. Ayrıca şunu, altını çizerek belirtmem gerekir: Bu vekil tıp fakültesi mezunu bir hekim olup "alternatif" tıp uygulamasına yönelmiştir. Bu hacamat yöntemi tıp fakültelerinde eğitimi verilen bilimsel bir yöntem değildir. Zaten vekilin kendisi de hacamatı yapan bir dededen el aldığını (bir yöntemin başkalarına yapılması için izin alınması) açıkça ifade etmiştir. 

Son olarak bu işi yapanlar da destekleyenler de devamlı sağlığınız hakkında umutlarınızı ve dini inançlarınızı sömürerek kazanıyor. O kadar gözleri döndü ki sağlığınız asla umurlarında değil. Tek dertleri her geçen gün ceplerini daha fazla doldurmak. Karar sizin. 

Yorumlar

  1. RA hastasıyım, yaptırdım ve çok pişmanım. Ağrılarımda azalma olmaması bir kenara kaptığım enfeksiyonlardan bir türlü kurtulamıyorum.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder