Neşe'nin Lupus Hikayesi

Reyhan, farkındalık için çok büyük destek vermişti ve konuşmamızda "Her şeyi yapmaya hazırım." diye söz vermişti. Onun ardından başka insanlar da destek olmaya karar verdi. Görüyorsa eğer bir yerlerden eminim çok seviniyordur. Kendisinin de ifadesiyle Reyhanımızın kaybıyla farkındalık hareketine destek olma kararı alanlardan biri de Neşe Hanım. Kendisine hikayesini paylaştığı için çok teşekkür ediyoruz. Neşe Hanım geçmişte yaşadığınız acı kaybınız bizi derinden etkiledi ama lütfen tedavinizi bırakmayın ya da aksatmayın. Lütfen sizi sevenler için bunu yapın, bizi ve sevenlerinizi üzmeyin. 

"Merhaba, Lupus hikayemi Reyhan'ı kaybedene dek düşünmüyordum. Şu an gözyaşları içindeyim.

Ben Lupus'la 2009  yılının haziran ayında tanıştım. İlk teşhis Lenfoma olmuştu. O dönem dünyam yıkıldı. Çocuklarım hayallerim vardı. Yataktan çıkamıyordum halsizlikten ve iştahsızlıktan bir ayda on yedi kilo verdim. Tanınmaz haldeydim, ağrılar dayanılacak gibi değildi. Doktorlara yalvarıyordum bacaklarımı kesip atın diye.

Birgün aniden vücüdumda döküntüler ve yüzümde kocaman bir kelebek görüntüsü oluştu. Cüzzamlı gibiydim. İnsanların  ürkek bakışlarını hissediyordum. Apar topar Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi'ne gittim. Doktorum görür görmez "Lupus" dedi. Hastalık hakkında bilgilendirdi. Lenfoma olmadığıma sevinemedim açıkçası. Tedavi süreci  basladı ve ağrılarım dinmeye  başladı.





Tam hayata tutunmaya başlamışken o yılın ağustos ayında  oğlumu  kaybettim, dünyam yıkıldı. Yaşamak istemiyordum. Uzun süre tedavi olmadım en sonki atağa dek. Hastaneye yatırıldım.  Zor günlerdi, ben yaşamak istemiyordum ki tedavi olmanın anlamı yoktu. Ailemin ısrarlarıyla bir sürü tahliller,  biyopsiler sonucunda böbrek ve beyin tutulumu tespit edildi. Yaklaşık iki yıldır tedaviyi bıraktım. Yaşama sevincimi yitirdim. Umarım tıp bu hastalığa çözüm bulur teşekürler.

Neşe Kartal, Bursa"

Yorumlar