Huriye'nin Lupus Hikayesi


Lupus hastası ünlü Selena Gomez'in haberi bizim Huriye hanım ile tanışmamıza güzel bir sebebiyet verdi. Özlem hanımın hikayesini takip eden hikayemiz Huriye hanımdan. 

"Merhaba ben Antalya da yaşıyorum. Sitenizi tesadüfen Hürriyet'in internet sitesindeki bir haberin altına yazılan yorumdan öğrendim.


Reyhan Adalı 'nın hikayesini okudum ve çok etkilendim. Buradaki birçok kişinin hikayesini okudum ve benim hastalığımda Lupus fakat onlar gibi çok şiddetli değil. Ataklarım olmuyor deri döküntüm yok. Ben Lupus hastası değil miyim acaba dedim kendime. 



Bana 2008 yılında teşhis konuldu. Regl kanamalarım artmıştı ve çok sık olmaya başlamıştı. Bileklerimde de ağrılar vardı. Ellerim tutmamaya kapının kolunu bile zor açmaya başlamıştım. Kansızlıktan mı acaba deyip Hematoloji'ye gittim. Orası beni Romatoloji'ye yönlendirdi. Çok sevdiğim doktorum İlhan Sezer Bey bir çok tahlillerin ardından Sistemik Lupus teşhisi koydu bana. İlaçları kullandım ve bir anda kilo aldım. O tarihten beri Plaquenil , Prednol ve Kalsiyum ile D vitamini kullanıyorum.

Kortizona İlk önceleri 16 mg ile başladım ve bazen eksilen bazen artan derecelerde ilaçlarıma devam ettim. Yeni evli olduğum için doktorum tedaviyi biraz ilerletelim şimdilik çocuk sahibi olma dedi ve 3 yıl tedavim devam ettikten sonra çocuk sahibi oldum. Hamileyken de kadın doğum uzmanıyla konuşarak ilaçlarıma devam ettim. Kontrollerimi aksatmadım. Sadece bir kez her yerimin çok ağrıdığını ve neredeyse üzerimden bir kamyon geçmiş gibi vücudumun bütün kemiklerinin sızladığını hatırlıyorum. İlaçlarıma devam ettiğim müddetçe ağrım olmuyor. Gözlerimde sadece kitap okurken bulanıklık oluyor.Şimdilik iyiyim burada ki tüm arkadaşlarıma Allah 'tan şifalar diliyorum. Böyle bir site hazırladığınız için size çok teşekkür ederim."

Yorumlar