Kübra'nın Lupus Hikayesi

Ferda Hanım'ın hikayesinden sonra bugün de Kübra'nın Lupus hikayesini paylaşıyoruz. Farkındalık hareketine kendi hikayesiyle destek verdiği için Kübra'ya çok teşekkür eder, Lupus'un sakin geçtiği bir hayat dileriz.

"Merhaba arkadaşlar, ben Kübra 19 yaşındayım. Bu hastalık benimle yaklaşık 4 senedir var. Ona alışmakta yaklaşık 4 seneyi buluyor zaten. Ona alışmayıpta ne yapabilirim ki? Sonuçta sürekli benimle olacak. 

İlk başlarda eklemlerimde şiddetli ağrılar oluyordu. Gelişme dönemim diye aldırış etmedim. Daha sonraları yaz mevsimlerinde kelebek seklinde döküntüler olmaya başladı. Cips, abur cubur vs. çok tükettiğimden kaynaklanıyor sandım, umursamadım. Daha sonra bir yaz günü, halı yıkadığımız günün ertesi günü yerimden kalkamadım, şiddetli ağrılarım oldu. Nörolojiye gittim, sinir testi yaptı ve tahliller yapıldı. Tahliller sonucu CRP ve sedimentasyon yüksek çıktı. Daha sonra fizik tedavi filan derken Romatolojiye gittim. Orada Lupus'u oğrendim. 

Lupus'u normal, sıradan bir hastalık sanıyordum. İlaç başladılar derken doktor "İyileştin." dedi ve bütün ilaçlarımı kesti. 10 gÜün sonra şiddetli göğüs ağrısı ve nefes darlığıyla acile gittim. Meğer kalp tutulumuymuş. O zaman anladım Lupus'un kötü bir hastalık olduğunu. Daha sonra bitmek bilmeyen tedaviler ilaçlar başladılar. Yine bir çözüm yolu yoktu, ümidimi kesmiştim artık ölecekmiş gibi bakıyordum hayata. Hiç ümidim yokken Özgür Hoca ile karşılaştım ve beni hayata tekrar gülümsetti. 

Lupus'un verdiği tüm zararları umursamıyorum artık. Ağrılarım ve kortizon yüzünden olan şişlikler, kortizonun verdiği zararlar artık yok. Normal insan gibi okula, işe istediğim yere gidebiliyorum. Gerçekten çok zor alışıyor insan bu hastalığa. Vücudumuzun her bir parçası tehlike altında, organlarımıza çok dikkat etmemiz gerekiyor. Lupus'un huyuna gidip onu sinirlendirmemek gerek :) Benim hikayem de böyle. Herkese sağlıklı günler diliyorum kader arkadaşlarım. Her şeyin başı moral. Moraller yüksek olsun lütfen.

Kübra Akkaya" 

Yorumlar

  1. Merhabalar öncelikle çok geçmiş olsun.Sen ve ne kadar hasta varsa.Rabbim şifa versin inşallah.ben kendimde kupür hastasıyım 5 yıldır.ilk hastaladığımda çok zor şeyler yaşadım.çok zor bir dönemdi.ölümden döndüm. Ama şuan iyiyim Hamdolsun.ben hastaĺığı umursamıyorum.kaderde ne varsa onu yaşarız.yapacak birşey yok dünya böyle.Sen kendinle iyi geçinirsen hastalıkta seninle iyi geçinir.ondan korkma tedavini düzenli ol.hiçbir sikintin kalmaz.buna emin ol.çünkü ben öyle yapıyorum.Ben sana yaşadıklarımı yazsam roman olur ve sen nsl hala yâşıyorsun dersin. Şok olursun ama herşeye rağmen Allah'a bin şüķür.Hayatımı film yapsalar gişe rekorlaŕi kırar düşün o derece.Allah(c.c)şifa versin hepimize.

    YanıtlaSil
  2. Lupus hastasıyım.msjda yanlış geldi

    YanıtlaSil
  3. Kubracım cok gecmış olsun öncelikle, ben de lupus hastasıyım hıkayemı bı ara paylaşıcam sizlerle . Baska bışey sormak ıstıyorum , istanbulda oturuyorsan özgür hoca nerde doktor adres verebilir misin ?

    YanıtlaSil
  4. Geçmiş olsun, özgür hoca kimdir? Nasıl ulaşırız. Teşekkürelr

    YanıtlaSil

Yorum Gönder