Lupus Türleri

Bu yazımda sizlere Lupus'un türlerinden bahsetmek istiyorum. Işıldayın.
  • Lupus'un en çok rastlanan türü Sistemik Lupus Erythematosus (SLE)'dir. Bu tür diğer türlere göre daha ciddidir ve vücudun kalp, akciğerler, böbrekler ve beyin gibi organlarını etkileyebilmektedir. Lupus'la yaşam konusunda sizlere SLE hakkında bilgilerden bahsetmiştim.




  • Bir diğer Lupus türü ise Diskoid Lupus'tur. Bu hastalık yalnızca cildi etkilemektedir ve hastalarda yalnızca malar ve diskoid döküntüler gözükmektedir.  SLE hastaları Diskoid Lupus'ta bulunan bütün belirtileri de taşıyabilirler. 
  • Lupus'un bir diğer türü ise ilaca bağlı olanıdır. SLE'nin bazı beliritlerinin görüldüğü bir formudur ve hastalığı tetikleyen ilacın alımı kesildikten sonra 6 ay içerisinde Lupus belirtileri yok olmaktadır.
  • Neonatal Lupus ise hastalığın en nadir görülen tipidir. Yeni doğum yapan annelerde ya da yeni doğan çocuklarda görülebilir. Hastalık annelerde kalıcı bir hasar bırakmadan bir kaç ay içerisinde kaybolmaktadır. Ancak yeni doğan çocuklarda görülen Neonatal Lupus özellikle miniklerin kalbinde hasarlara yol açabilir. 
Sevgiyle kalın, severek yaşayın.

Yorumlar