Lupus ve Cilt Döküntüsü

Lupus'un sebep olduğu cilt döküntüleri için diyeceklerim var. Işıldayın.


Lupus'un en yaygın bulgularından biri de cilt döküntüleridir. Döküntüler, malar döküntü ve diskoid döküntü olmak üzere iki türdedir.


Malar Döküntü: Karakteristik cilt döküntüsü burun ve yanaklar boyunca ortaya çıkar ve kelebek döküntü de denir.

Diskoid Döküntü: Yüzde ya da vücudun başka bölgelerinde ortaya çıkabilen, yüzeyden kabarık, kızarık, iyileştiğinde çökük, soluk bir iz birakan cilt döküntüsüdür.





Malar döküntünün (kelebek döküntü) izlerine ben de hiç rastlanmadı (belki de çok uzun yıllardır güneş koruyucu kullanıyor oluşumdandır); fakat hastalığımın teşhisi konulduktan sonra Lupus' a dayalı bazı değerler (özellikle komplemanlar) düşünce, yüzümde ve boynumda kaşıntılı kabarıklar oluşmaya başladı. Yüzümde pek çok kızartılı benekler mevcuttu. Bu dönemde saç dökülmesini de ilk kez yaşamaya başladım. Takibinde olduğum romatoloji hekimi, düşen değerler yeniden normal sınırlara gelince saç ve cilt döküntüsünün geçeceğini söyledi. Hastalık aktif dönemi atlatınca dökülen saçların yeniden çıkacağının da bilgisini verdi. Herhangi bir ilaç önermeyip yapacak birşey yok demişti; fakat ben yine de bir dermatoloji hekimine muayene oldum. Mükemmel bir doktordu, beni çok iyi dinledi ve bana bazı ürünler önerdi. Yaklaşık 4 aydır Lupus'tan kaynaklı yaşadığım cilt sorununu tamamen ortadan kaldırdı. Cildim tam anlamıyla pürüzsüz. Ürünleri 1 haftadır kullanıyorum ve bu zaman zarfında cildimde hiç sorun olmadı. Verdiği ürünler tıbbi ilaç niteliğinde olmayıp, haricen kullanılan ürünler olduğu için sizinle paylaşma sakıncası görmedim. Ürünler şunlardır:

Bellisya Comedone Sabun: Sabah ve akşam olmak üzere günde 2 kez bu sabunla yüzümü masaj yaparak yıkıyorum.

Coresatin Pediatric Nonsteroidal Healing Cream (pembe olanı) : Yüzümü yukarıdaki sabunla yıkadıktan sonra sabah ve akşam olmak üzere, bu kremi günde iki kez ince bir tabaka halinde yüzüme uyguluyorum. Nonsteroidal (kortizonsuz) kremdir. İlk günden itibaren cildimi iyileştirmeye başladı ve artık hiçbir sorun kalmadı.

Her iki ürün de dermokozmetik ürünler olup günlük kullanıma uygundur. Çok memnun kaldığım ve beni çok mutlu eden ürünler olduğu için ve benimle aynı kaderi paylaşan insanlara yardımcı olmak adına paylaşmadan edemedim. Size önerim, kullanmadan önce yine de bir uzmana mutlaka danışınız.

Coresatin Kremden bahsetmişken, bu ürünün farklı cilt sorunlarına yönelik kremlerinden iki türüne daha değinmek istiyorum. Çünkü bu sorunları da yaşayan insanlar oldukça fazla biliyorum. Mantar enfeksiyonları için cilt koruyucu krem ''Coresatin Mantar Enfeksiyonları İçin Tedavi Destekleyici Krem'' ve sedef hastalığının yarattığı cilt hastalıklarının tedavisinde cilde koruyucu etkisi olan ''Coresatin Enflamatuar Cilt Rahatsızlıkları İçin Nonsteroidal Krem''

Bu iki ürün de dermokozmetik olup kortizon içermezler. Günlük kullanıma uygundur. Yine de ürünleri kullanmadan önce bir uzmana danışmayı lütfen unutmayın.

Aslında dermatoloji hekimi saç döküntüm için de ürünler verdi. Ürünleri 1 haftadır kullanıyorum ve kullanmaya devam ediyorum. Hala saç dökülmelerimde olumlu bir sonuç gözlemleyemedim. Ürünleri sabırla kullanmaya devam edip olumlu bir sonuç elde ettiğimde mutlaka onları da sizlerle paylaşacağım. Paylaşımda olalım. Lupussuz ve hastalıksız bir hayat için severek yaşayalım.



Yorumlar

  1. Göz çevresinede uygullanıyor mu acaba

    YanıtlaSil
  2. Reçetesinde göz kenarına temas ettiğinde bol su ile yıkayın yazıyor. Buradan ben göz çevresine uygulanamaz bilgisini çıkarıyorum.

    YanıtlaSil
  3. Çiğdem Özkan30 Ekim 2015 13:30

    Merhaba, benim de lupus başlangıcı denen ama henüz tam teşhisi konulmayan bir rahatsızlık sebebiyle malar döküntülerim var. Coresatin kremi bi kaç kişiden duymuştum, sizin yazınızı da okuduktan sonra dermokozmetik.com'dan sipariş ettim. Siparişi "Pediatric Nonsteroidal Healing Cream pembe krem" için verdim ama üstünde fungicidal krem yazan pembe bir krem geldi. Arayıp sorduğumda bu kremin bir süre önce toplatıldığını, ve yeni gelenlerin sadece adında değişiklik olup içeriğinin aynı olduğunu söylediler. siz bu kremi nerden temin ediyorsunuz? ve bu dedikleri doğru mu acaba bilginiz var mı? şimdiden teşekkürler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba ben en son ağustos sonlarında eczaneden temin etmiştim ancak sizin sorunuzla beraber tüm koresatin ürünlerinin toplatıldığını öğrendim. Konuyla ilgili araştırma yapıp yazıyı tekrar düzenleyeceğim. Elinizde size yollanan ise mantar için farklı bir krem. Sorunuz için teşekkürler.

      Sil
    2. Çiğdem Özkan30 Ekim 2015 16:23

      İade ediyorum o halde, bilgi için çok teşekkürler :)

      Sil

Yorum Gönder