Lupus'ta Soğuk Algınlığı ve Grip Dönemleri

Merhabalar! Lupus hastalarının grip olduğu dönemlerde dikkat etmesi gerektiği bazı hususları sizlerle paylaşmak istiyorum. Işıldayın.



- Öncelikle grip aşısının, lupus hastaları için güvenli olduğu kanıtlansa da siz doktorunuza danışmadan kesinlikle grip aşısını olmamanızı tavsiye ederim. Hastalığın alevlenme döneminde, organ tutulumlarının söz konusu olduğu durumlarda doktorunuz müsade etmeyebilir. Benim doktorum organ tutulumumun olduğu bir dönemde grip aşısı olmamı sakıncalı bulmuştu.

- Piyasada bulunan çeşitli bitki çayları ve tabletlerin Lupus alevlenmelerine yol açtığı bilinmektedir. Özellikle ekinezyanın Lupus alevlenmelerine yol açtığı kanıtlanmıştır, ekinezyadan uzak durunuz.

-Çok ilaç kullandığınızdan dolayı antibiyotik almaktan kaçınmayınız. Eğer bir sorun varsa antibiyotik kullanmamak sakıncalıdır. Bu yüzden doktor kontrolünde antibiyotik almak sizin yararınıza olacaktır; fakat sulfa grubu antibiyotiklerden kaçınınız. Sulfa grubu antibiyotiklerin, Lupus alevlenmelerine yol açtığı biliniyor.

- Doktorum grip olduğum dönemlerde Imuran'a ara vermem gerektiğini söylemişti. Çünkü Imuran bağışıklık sistemini baskılar ve enfeksiyonlarla mücadele etmemiz güçleşir. Siz yine de bu bilgiyi uygulamadan önce mutlaka doktorunuza başvurunuz.

Unutmayın, araştırmalarım ve doktorumla görüşmelerim sonucu edindiğim bilgileri sizlerle paylaşmaktayım. O yüzden paylaştığım tüm bilgileri uygulamadan önce yine de doktorunuza lütfen danışınız. Lupus'un zorluklarına karşı inatla ve severek yaşayın.

Yorumlar