Tuzsuz Krepli Dürüm

Biz Lupus hastaları ve çeşitli nedenlerle kortizon tedavisi gören tüm hastalar, daha önce de belirttiğim gibi tuzdan kaçınmak zorundayız. Bazen canımız ne yemek çekiyorsa kaçamak yapabiliyoruz; ama ayarı da kaçırmak istemiyoruz. Mesela dürüm yemek istiyor ve çekimser kalıyorsanız gelin! Kendimce bulduğum tarifi sizlere sunayım. O halde ışıldayın.

Krepli Dürüm (4 tane) 
 

Krep Malzemeleri

1 tane yumurta
1 su bardağı süt
4 yemek kaşığı un
Dilediğiniz kadar pul biber, karabiber ve nane

İç Malzemeleri

250 gr kıyma
4-5 dal yeşil soğan
1 tane domates
1 tutam maydonoz
Dilediğiniz kadar karabiber, pulbiber ve kekik

Yapılışı

2 yemek kaşığı sıvı yağ (ben ayçiçek yağı tercih ettim) ile kıymayı önce biraz soteliyoruz. Sonra yeşil soğanları ve domatesleri doğrayıp kıymaya ilave ediyoruz. Akabinde baharatlarımızı ilave ediyoruz. Saldığı suyu çekene kadar kısık ateşte pişiriyoruz. Piştikten sonra doğradığımız maydonozları ilave edip altını kapatıyoruz. Bir tarafta kıymamız pişerken diğer yanda kreplerimizi de hazırlıyoruz. Krepler ise şu şekilde hazırlanmakta: Krep için uygun gördüğümüz tavamıza  krepler yapışmaması için bir iki damla ayçiçek yağı damlatıyoruz. 1'er kepçe krep hamuru ilave ederek kreplerimizi pişiriyoruz. Hazırladığımız kıymalarımızı içine döküp dürüm şeklinde sararak servise hazırlıyoruz. Afiyet olsun.

Fazla yağ kullanmadım. Daha öncede belirttiğim üzere, kuru soğan tuzsuz yemeklerin çoğunda şekerli tat vermekte, bu yüzden yeşil soğan kullandım. Tuzsuz krepi tuzsuz olması sizi hiç rahatsız etmeden rahatlıkla tüketebiliyorsunuz. Ben çok sevdim, umarım siz de seversiniz. Sevgiyle kalın, severek yaşayın.

Yorumlar

Yorum Gönder