Lupus'ta Tedaviye Destek İlaçlar Kullanmalı mıyız?


Lupus hastalığıyla ilgili araştırmalarımda alternatif tedavi yöntemlerine çoğu kez denk geldim. Bu yöntemlerin faydalı olup olmayacağı yönünde bildiklerimi sizlerle paylaşacağım. Işıldayın.

Büyük bir pazar olan bitkisel ilaçlara dair en önemli sorun, bu haplara yapılan kontrollü çalışmaların olmaması. Amerika' da yayınlanan ''Do you believe in magic?'' isimli kitap, bitkisel ilaçlar ve vitamin benzeri ilaçları yakın incemeleye alıyor.






Lupus tedavisinde destekleyici tedavi olarak balık yağının kullanıldığını pek çok yerde okudum. Doktoruma kullanmam konusunda danıştığımda doktorum, balık yağının faydalı olabilmesi için yüksek dozlar almam gerektiğini, kullandığım ilaçlardan birinin karaciğerden atıldığını, bu yüzden karaciğeri yormamak gerektiğini söyledi. Yani doğaldır birşey olmaz demelerle olmuyor. Tıp doktoru olmayan ve kişilerin önerdiklerini lütfen dikkate almayın. Neyse bu konuyla ilgili bir örnekti ve daha sonra bundan detaylı olarak bahsedeceğim

Günümüzde aktarlar da, ne hastası olursanız olun, mutlaka size önerecek bir tedavi yöntemi buluyorlar. Eğer Lupus hastasıysanız, hatta bağışıklık sistemi ya da romatizmal bir hastalığınız varsa bitkisel ilaçları kontrolsüzce almayın. Hatta bir bitki çayını bile kontrolsüzce tüketmeyin. Örneğin, ekinezya çayının Lupus'ta alevlenmelere neden olduğu kanıtlanmıştır. ''Doğaldır, bitkiseldir, zararı olmaz.'' demeyin. Doktorunuza hiçbir şeyi danışmaktan çekinmeyin. Mutlu kalın, severek yaşayın.

Yorumlar

  1. Merhaba arkadaşlar,
    Bu aralar internette araştırıyorum. Gano excel diye bir tedavi. Bilgisi olan var mı? Kullanan?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba, bu tür girişimler lupus hastaları için son derece tehlikeli sonuçlar doğurabilir. Lütfen dikkatli olun.

      Sil

Yorum Gönder