Estetikte Yeni Mucize

Zorunlu haller dışında yapılanları bir kenara bırakırsak, toplum içinde büyük bir kesim bir kaza sonucu ya da geçirdiği sağlık problemlerinden dolayı estetik operasyon geçirmek zorunda kalıyor. Özellikle vücudun görünen bölgelerinde olan problemler kişinin sosyal yaşamını ve psikolojisini etkiliyor.


Sizin ya da bir yakınınızın elinde ya da yüzünde kalıcı bir iz varsa bu haberi okumalısınız. 


Texas Üniversitesi'nden bir grup araştırmacı kısa bir süre önce yeni bir plastik malzeme geliştirdiklerini duyurdular. Araştırmacılar, geliştirdikleri malzemenin özellikle yüz ve burun gibi iyi tedavi edilemeyen bölgelerin estetik operasyonlarında mükemmel sonuçlar verdiğini vurguluyorlar.  

Şekil Hafızalı Polimer (shape-memory polymer (SMP)) olarak isimlendiren bakterilerle ayrışabilen bu malzeme,  yüzdeki şekil bozukluklarının giderilmesinin yanı sıra, var olan kemiklerin büyümesinin doğru yönlendirilmesi için de kullanılabilmektedir. 

Malzemenin, büyümeye izin veren çok delikli yapılı bir sünger gibi düşünülebileceği bildirilirken, yüzlerinde daha önceden travma geçirmiş hayvanlar üzerinde çalışmaların başlatıldığı aktarılmaktadır. Hayvanlardan elde edilecek iyi sonuçların, insan üzerindeki klinik çalışmalara hız katacağı ve beklenen sonuçların alınması durumunda özellikle yüz bölgesindeki estetik operasyonların çok basit bir hale geleceği vurgulanmaktadır.

Konuyla ilgili olarak sizinle şunu paylaşmak isterim. Bir kadın arkadaşla aramızda ''Her insanın bedeninde mutlaka takıntılı olduğu bir nokta var ve barışmak çok güç oluyor.'' diye bol yakınmalı bir muhabbet başladı. Kendisinin bacağında bir yanık izi vardı ama onu gördüğümü ona hiç hissettirmedim. Bu yanık iziyle uzun yıllar barışamadığını, hep gizlediğini anlattı bana. Ta ki erkek arkadaşı birgün bacağındaki yanık izini gülen bir yüze benzetene dek. Artık gizlemediğini hatta bu izi sevdiğini söyledi. 

Önemli olan görmek değil, nasıl baktığındır. Güzel olmayan hiçbir şey yoktur aslında güzel bakınca. Hayata, insanlara, tüm canlılara gülerek bakın, severek yaşayın.



Yorumlar