Artık Şifrelerinizi Unutmayacaksınız!

Şifrelerinizi unutmaktan sıkıldınız mı? Geliştirilen yeni bir elektronik bilezik bu sorununuzu kalp ritminizi yani nabzını kullanarak çözmeyi vaat ediyor.


Düşünüldüğünde şifreler internette güvenle hareket edebilmemiz için korkunç çözümlerdir. Sosyal medya hesaplarından, elektronik posta hesaplarına, alışveriş portallarından, bankalara kadar birçok internet sitesinde ayrı ayrı ve hacklenmemek için karmaşık şifreler ile giriş yaparız. Ayrı şifre oluşturmamızda ilk unsurlardan biri sitelerin birbirleriyle bilgileri paylaşabileceği korkusudur. Bir diğer önemli öğe ise, bankalar gibi bazı sistemlerin şifre oluştururken güvenliği artırıcı (örneğin şifrenin büyük harf ve noktalama işareti içermesi) unsurları şart koşmasıdır. Bunlar ve eklenebilecek diğer birçok sebepten dolayı, şifrelerin hatırlanması çoğu zaman içinden çıkılmaz bir duruma gelmektedir.


Bionym isimli bir firma bu probleme geliştirdikleri ve Nymi ismini verdikleri bir bilezikle çözüm getirmektedir. Bilezik basit olarak kullanıcının benzersiz kalp ritmini kullanmaktadır. Bilgisayarlarla birlikte çalışan sistem sayesinde internet üzerindeki hesaplarınıza giriş yapmak için yalnızca bileziğin kolunuzda olması yeterlidir. Bileziği bir başkası taktığı taktirde sistem çalışmamakta ve hesaplara giriş olanağı verilmemektedir. 

Firma, sistemi internet hesaplarına giriş yapabilmenin yanı sıra, araba vb. kapıların açılması üzerine de kullanılabilirliğini test etmiştir. Bildiğiniz üzere benzeri sistemler, parmak izi ve göz tanıma teknolojileriyle de gerçekleştirebilmektedir. Fakat parmak izi sisteminde parmağın okutulması, göz okuma sistemlerinde sabit durulup bir kameraya bakılması gerekmektedir. Geliştirilen bilezikte ise tarama işlemi için sadece kalbiniz atıyor durumda olması yeterlidir. 

Nasıl çalıştığını izleyebilirsiniz. Severek Yaşayın.


Yorumlar