Beynimizi Yavaşlatan Bir Virüs Bulundu

Beynimizi yavaşlatan bir virüs bulundu.

Virüsleri genel olarak hayvanlardan kaparız, peki ya bitkiler? Önceleri sadece bir yosununu etkilediği bilinen bir tür virüsün boğazlarımızda var olduğu bulundu. Kötü olan ise bu virüs beynimize zarar verebiliyor. 


ATCV-1 ismi verilen su yosunu virüsü aslında bir kaç yıl önce ölü insanlardan alınan beyin dokularında görülmüştü. Öte yandan o süreçte yapılan çalışmalarda virüsün ölümden önce mi, yoksa sonra mı geliştiği ortaya konulamamıştı. Ancak virüse bu sefer psikiyatrik rahatsızlığı olan bir hastanın boğazlarında karşılaşıldı. Bu karşılaşma, acaba hastanın psikiyatrik durumu ve söz konusu virüs arasında bir bağ olup olamayacağı sorusunu ortaya çıkardı. 

Bu soru üzerine virüsün sağlıklı insanlarda ve henüz teşhisi konmuş psikiyatri hastalarında bulunup bulunmadığı araştırıldı. Araştırmada 92 sağlıklı insandan 43'ünde bu virüse rastlandı. Bununla beraber bu 43 hastanın beyinlerinde anormal durumların olduğu gözlendi. 

Fareler üzerinde yapılan çalışmalarda enfeksiyonlu fare, sağlıklı olana göre yolunu bulmada %10 daha yavaş hareket ediyor. Ayrıca gizli yiyeceklere ulaşmada %20 daha fazla zaman harcıyor. 

Bakalım daha neler öğreneceğiz. Öğrenerek ve severek yaşayın.

Yorumlar

Yorum Gönder