Özlem'in Lupus Hikayesi

Mayıs Lupus farkındalık ayı kapsamında Sevtap Palandöken'den sonra, Lupus hastası Özlem Acar da farkındalık hareketine katkı sağlamak için hikayesini bizlerle paylaştı. Özlem Hanım da hayata olumlu bakarak ve mücadeleyi elden bırakmayarak Lupus'un kötü günlerini geride bırakmış. Hikayesini paylaştığı için kendisine sonsuz teşekkürler.

"Ben 1982 doğumluyum. 2002 senesinde hamileliğimin 3. ayında başlamıştı hastalığımın ilk belirtileri. İlk önce kasılmalar, hareket etmekte zorluk çekiyordum ve ellerimin üstünde şişlik oluyordu. Özel bir hastaneye gittik, doktorlar hiçbir anlam veremediler.

Bir sonraki safhada çok ağırlaştım, yataklara düştüm. Öyle ki kaşık tutup yemek yiyemez hale gelmiştim. Eşim Marmara Üniversitesi Hastanesi'ne götürmüştü. Orada yapılan tahlillerden sonra Lupus olduğum anlaşılmıştı ama hamile olduğum için doktorlar fazla ilaç tedavisi yapamıyorlardı. Sonraları daha fazla ağılaştım. Ağrımayan hiçbir yerim yoktu. Aylarca ateş ve ağrı çektim. Doktorlar çocuğu almayı düşündüler ama ben istemedim. Belki bir daha çocuk sahibi olamamanın korkusunu yaşadım.






Hamileliğimin 8. ayına gelmiştim. Sancım başlayıp doğuma gittim. Oğlum 8 aylık ve 1.5 kilo ağırlığında dünyaya gelmişti, bir ay kuvözde kaldı. Herkes eşime "Hem eşin hem çocuğun için kötü bir habere hazırlıklı ol." demiş. Allah'a şükür ben de çocuğumda çıktık o hastaneden.

Doğumdan sonra ilaç tedavisiyle ayağa kalktım. Doktorlar, "Bir daha çocuk kesinlikle düşünmeyin." dedi. 2012 yılında tekrar hamile kaldım. Ailem ve çevremdekiler aldırma yönünde hem fikirdi. Bir daha o kötü günleri yaşamak istemiyorlardı ama ben çocuğu dünyaya getirmeyi istiyordum. Hiç ummadığım bir şekilde ve doktorların desteğiyle güzel bir hamilelik geçirdim. Baş ağrısı bile çekmeden geçirdiğim hamilelik sonucu Allah'a şükürler olsun ki bir oğlum daha oldu.

Şimdi dünya tatlısı iki evladım var. Hastalığımdan neredeyse eser kalmadı sanki. 6 ayda bir kontrollerime gidiyorum ve tahlillerim şükür çok iyi çıkıyor. Her zaman dua ediyorum o günleri bir daha yaşamamak için. Allah sadece bana değil, kimseye zor günler yaşatmasın.

Özlem Acar, İstanbul"


Yorumlar