Yasemin'in Lupus Hikayesi

Aslı'nın hikayesinden sonra bir hikaye de Yasemin Hanım'dan geldi. Hikayesini bizimle paylaştığı için Yasemin'e çok teşekkür eder, bir an önce sağlıklı günlere kavuşmasını dileriz.

"Bu hastalık aslında bende küçük yaşlardan beridir varmış. Çok fazla doktora gittim. Doktorlar bana hep "eklem romatizması var." dediler. Hep bu teşhisle devam etti. 

2006 yılında ayağa kalkamaz oldum. Yatamıyordum, öksürük  başlamıştı  ve zayıflamaya başlamıştım. 3 ay boyunca hastaneye gittik, doktorlar birşey anlamıyorlardı. Biyopsi yapıldı ve ilik alındı. Yüzüme karşı kansersin dediler ve en sonunda Çapa Tıp Fakültesi'nde Prof. Dr. Cemil Hoca'yı tanıdım, beni hastaneye yatırdı. Lupus olduğum hastaneye yatınca anlaşıldı. Akciğer tutulumu yaşadım.






Çok iyiydim ta ki 2011'e kadar. Ayak damarlarım dışarıya çıktı, hastanede yattım. Sonra Irak'a geldim, diz kapağım şişti. 7 ay boyunca yataktan çıkamadım. Irak'ta hastanede yattım, iyi oldum. Oğlum doğdu. Erken doğum yaptım. Oğlum doğduktan sonra çok iyiydim ta ki bu zamana kadar. Şimdi ise dişlerimdeki iltihap ve  idrar yolu  iltihabı geçmiyor. Buradaki doktorlar fazla birşey anlamıyorlar. Çok halsizim, psikolojim bozuldu ve bayılmalarım arttı ama Türkiye'ye gelip tedavi olacağım. 

İyi olacak her şey biliyorum. Biz Lupus hastaları iyi olacağız inşaallah. Herkese sevgiler.

Yasemin Çaltas, Irak"



Yorumlar