Özlem'in Lupus Hikayesi

Emel'in hikayesinden sonra bugün de Özlem Hanım'ın hikayesini paylaşıyoruz. Kendisine hikayesini paylaştığı için teşekkür ederiz.

"Merhaba, çok konuşmayı sevmem. Aslında hastalığımı çok araştırmam da çünkü çok çabuk karamsar olabiliyorum ama yine de farkındalık için ve aynı durumda/aynı kadere sahip olduğum insanlara anlatmak istiyorum hikayemi.





Ben hastalığımı 1 yıl önce öğrendim. 2010 yılında evlendim ve iki yıl cocuğum olmadı rahimdeki kistten dolayı. Ya hamile kalacaktım kisttin gitmesi için ya da ameliyat olacaktım. Doktorlar ilaçla hamile kalmamı denedi ve ilaca başladıktan sonraki 3. ay hamile kaldım. Hamileliğim ilerlerken yüzümde bir yara çıktı. Yara önce ufaktı, sonra büyüdü, gitmediğim cildiye doktoru kalmadı. Hepsi "alerjik dedi kremler verip gönderdi. 

2013 yılında doğum yaptım. Yara büyümeye devam etti hep. En son 2014' te bir devlet hastanesinde cildiye bölümüne gittim. Lupus'tan şüphelendiler ve parça aldırmamı istediler. Ben aldırmadım ve beni romatoloğa gönderdiler. Ben de Çapa Üniversitesi Hastanesi'ne gittim ve Lupus olduğumu söylediler. Bu esnada ben ikinci kez hamile olduğumu öğrendim ve hamilelik süresince Plaquenil ve Deltacortril kullandım ve sonunda sağlıklı olarak ikinci oğlum dünyaya geldi. 

Tabii hamileliğim hastanede geçti tedbir amaçlı. Zor günlerdi, şimdi oğlum 5 aylık, sadece kanla ilgili sıkıntısı oldu. Bu durum için "Lupus'tan olabilir." dediler. Çok şükür düzelmeye başladı. Ben ise yeni yazın verdiği yeni kızarıklarımla uğraşıyorum. Artık hayat bana neler gösterecek bilmiyorum ama tek dileğim herkes için hayırlısı.

Özlem, İstanbul"

Yorumlar