Burcu'nun Lupus Hikayesi

Kübra'nın Lupus hikayesinden sonra bugün de Burcun Hanım'ın hikayesini paylaşıyoruz. Hikayesini paylaştığı için Burcu Hanım'a çok teşekkür eder, sağlıklı bir ömür dileriz.

"Benim teşhisim yaklaşık 6 ay önce konuldu; fakat öncesinde birçok hastalıkla karıştırıldı. Bunu yaşamayan Lupus hastası yoktur herhalde. Yaklaşık 4 senedir kan değerlerimde düşüklük vardı ve bir türlü düzelmiyordu. Daha sonra hipotiroidi teşhisi konuldu. Uzun süre ilaç kullandım ama şikayetlerimde azalma olmadı. 2 senedir Raynaud Fenomeni rahatsızlığım vardı. Soğuk havalardan nefret eder olmuştum. 

Bir türlü şikayetlerimin nedeni bulunamadı. 6 ay önce şiddetli eklem ve kas ağrılarım başladı. Yerimden kalkamaz hale geldim. Ayrıca boynum ve koltuk altımda lenf bezlerim şişti. Doktorum kanserden bile şüphelendi, parça alındı ve patoloji testi temiz çıktı. Karın ağrılarım başladı. 

Yapılmayan test kalmadı. En sonunda doktorum "Bir de romatoloğa görün." dedi ve yapılan testler sonucu Lupus olduğum söylendi. Adını ilk kez duyduğum için korkmadım desem yalan olur ama daha sonra araştırdım ve korkarak bu hastalıkla baş edemeyeceğimi anladım. Bu hastalıkta moral çok önemli. Geçen ay 5 gün hastanede yattım. Gerekirse her ay yatarım, yeter ki kendimi iyi hissedeyim.

34 yaşındayım ve 3 çocuğum var. Tek korkum, kullandığım ilaçların zararları. Özellikle kortizon... Umarım birgün o ilaçtan kurtulurum. Sizleri tanıdığım için çok mutluyum.

Burcu Ulu"

Yorumlar