Dilay'ın Lupus Hikayesi

Cahide'nin hikayesinden sonra söz sırası eşinin desteği herkese örnek olması gereken Dilay'da. 

"Selamlar Severek Yaşa ekibi harikasınız uzun uğraşlar sonunda böyle bir blog ve Facebook sayfası olduğu için çok mutlu oldum detaylı ve güzel bilgileri sizin sayenizde öğrendim emeklerinize sağlık uzun zamandır takipteyim ancak yazmak için fırsatı şimdi bulabildim. 

Hastalıkla yaklaşık olarak 1.5 yıldır tanışıyorum.


İlk belirtileri aşırı derece yorgunluk halsizlik ve kilo vermek oldu. Sonrasında bacaklarımda vaskülitten kaynaklı purpura denilen döküntüler meydana gelince ben korktum ve araştırma hastanesine gittim. Maalesef oradaki cildiye doktoru tahlil bile yapmadan alerjik egzama olduğumu, 2 tane krem yazacağını ve ömrümün sonuna kadar da bu kremi kullanmam gerektiğini söyledi. aslında bu durum beni hem şaşırttı hem de rahatlattı. Hemen kremleri alıp (ücretli) kullanmaya başladım ama ne döküntülerim geçti ne de ağrılarım.

Sonrasında ayağa kalkamayacak duruma gelince farklı bir hastaneye gitmeye karar verdim. Gittiğim cildiye doktoru bana hemen kliniğe yatış yapmam gerektiğini söyledi. 14 gün hastanede yattım fakat hala hastalığımın bir adı yoktu. Yalvar yakar çıkmak istedim çünkü yüksek dozda kortizon iğnesi uyguladılar. Doktorum tam teşekküllü bir hastaneye gitmem şartıyla çıkışımı yaptı. 

Ben yine farklı bir araştırma hastanesine gittim aylarca herhangi bir ilaç kullanmadan sadece kan alarak araştırdılar, araştırdılar ve en sonunda bana Romatoloji polikliniği olan bir hastaneye gitmemi söylediler.

Ben artık tükenmiştim bir adı yoktu hastalığın. Günden güne eriyordum. Tabii bu sırada düğünüm olacaktı ve benim annem, babam kız kardeşim vefat ettikleri için (çok önceden) bütün düğün iş ve işlemleri ile ben ilgilenmek zorundaydım. Eşim ve ben üstesinden geldik çok şükür.

Şimdi Hacettepe Üniversitesi Hastanesi'ne gidiyorum. Plaqueneil ve Deltacortil (kortizon) kullanıyorum. Ağrılarım bazen baş edilmez olsa da eşim bana çok destek olduğu için üstesinden gelmeye çalışıyorum. İnşallah hepimizde ağrısız, ilaçsız ve severek yaşayabiliriz sağlıklı kalın."

Yorumlar