Severek Yaşa Nerede?

"Neden artık yazmıyorsun?"

Yukarıdaki metin tüm sosyal medya hesapları ve e-posta aracılığıyla aldığım yüzlerce mesajın özetidir. Bu yazıda bu konuyu tüm detaylarıyla açıklıyorum.

Öncelikle bloga yeni gönderi ekleme sıklığımın azalmasına değinmek istiyorum. Burayı planlarken bir Lupus ansiklopedisi gibi olmasını arzulamıştım. Aradığım ve kafama takılanları kendi dilimizde bulmakta güçlük yaşıyordum. Kısacası insanların lupus hakkında tüm bilgilere erişebilsinler ve kendilerine benzer hikayeleri okuyabilsinler istiyordum, bunu başardık. Başardık diyorum zira hep birlikte başardık. Bugün  internete erişebilen neredeyse her SLE hastası, Severek Yaşa'nın farkındadır. Bununla birlikte birçok İç Hastalıkları ve Romatoloji uzmanı Severek Yaşa'nın SLE için iyi bir hasta platformu olduğunu bildirmektedir. 

Elbette, gönderi sıklığının azalmış olması Severek Yaşa'yı ihmal ettiğim anlamına gelmiyor. Alanı takip etmeye, gelişmeleri aktarmaya devam ediyorum. Bunun yanı sıra gerek Lupus Türkiye Facebook grubundan, gerekse direkt mesaj ve Instagram üzerinden tüm soruları özveriyle yanıtlıyorum. Yeri gelmişken, bu Facebook grubunda hasta mahremiyetine büyük önem verdiğime değinmek istiyorum. Sayıca çoğunluk yerine gerçek hasta ve hasta yakınları dışında grupta pazarlamacı, sahte hesap vb. kimseyi bulamazsınız. 

Gelelim Instagram'a Severek Yaşa olarak bloga bağlı bir Instagram hesabı bulunuyor. Bu hesapta blogda yer alan bilgilerin info-grafikleri yer alıyor. Daha önceleri bu hesaptan çok daha fazla fotoğraf paylaşıyordum. Bunun sebebi kişisel hesabım olarak da aynı hesabı kullanıyor olmamdı. 

Daha sonra kişisel hesabımı Umutlu Günlük olarak ayırmaya karar verdim. Kişisel hesabımda SLE ve FMF gibi kronik hastalıklarla birlikte süren yaşamımı paylaşıyorum. Bu hesaptan da sizlerin sorularını cevaplıyorum ve cevaplamaya devam edeceğim. Sizler de hastalıkla mücadelemizde fazladan bir umudumuz olsun ve etkileşimi sürdürelim diyorsanız Umutlu Günlük (@umutlugunluk) hesabımı takip edin. Sevgilerimle, severek ve umutlu yaşayın.

Yorumlar