Lupus'un Gözler Üzerindeki Etkisi

Lupus, vücudun pek çok organını etkilediği gibi gözleri de etkilemektedir.Hastalık göz küresi ve göz çukurunu etkileyebilir. Lupus'ta yaygın olarak retina üzerinde pamuksu lekeler oluştuğu görülür. Lupus'lu hastalarda kuru göz sendromuna rastlanabilir. Bu tür bir göz rahatsızlığında gözde iltihaplanma, yanma ve kaşınma gibi belirtiler görülür. Tedavi edilmezse göz yaşı bezlerine zarar verebilir. Gözler çevresinde şişlikler ve ödem oluşabilir.




Ayrıca Lupus'un tedavisinde kullanılan bazı ilaçların, uzun süreli tedavilerde gözlere etkisi olabilmektedir. Tabii bu bilgileri okuyarak paniğe kapılmamamız gerekir. Bunlar olası durumlardır, mutlaka olacak durumlar değildir. Bu sorunlarla karşılaşmamak için düzenli olarak 6 ayda bir göz doktoruna muayene olmalıyız. Beklenmeyen bir görme bozukluğuyla karşı karşıya kalırsak hemen doktorumuza başvurmalıyız. Lupus'un etkilerinden uzakta kalın, severek yaşayın.

Yorumlar

  1. Merhaba,
    Lupus hastası(SLE) olduğumu Optik nöritle aslında lupus atağı geçirdiğimde öğrendim.Belki bir arayana faydası olur.Benim teşhisim konulması 1 yıldan uzun sürdü ki teşhisde şans eseri konuldu...

    YanıtlaSil

Yorum Gönder