Lupus ve Grip

Malum grip dönemlerindeyiz. Ben de bu dönemden nasibimi aldım. Bir haftadır gribin etkilerini atamadım. Benim gibi Lupus hastası ya da başka bir bağışıklık  sistemi hastası olunca grip dönemleri sancılı geçiyor. Bu konuda doktorumdan edindiğim bir bilgiyi paylaşmak istedim. Işıldayın.


Lupus ve iltihaplı romatizmal hastalıkların tedavisinde genelde bağışıklık sistemini baskılayıcı bir takım ilaçlar kullanılmaktadır. Bunun sebebi düzgün çalışmayan bağışıklık sistemini kontrol altına almaktır. Öte taraftan baskılanmış bağışıklık sistemi ile birlikte vücudumuz enfeksiyonlara daha açık hale gelmektedir. Örneğin; özellikle bahar aylarında grip gibi hastalıklara yakalanmamız olasıdır. Grip'e yakalandığımızda bağışıklık sistemini baskılayıcı ilaçlara (Örneğin; İmuran ve steroidler)  ara verilmesi (doktorunuz kontrolünde) grip'le mücadelenizi kolaylaştıracaktır

Her ne kadar sizlerle yanlış bir bilgi paylaşmamaya gayret ediyor olup bu konuda çok titiz davransam da siz yine de paylaşımda olduklarımı sadece bir yol gösterici olarak alın ve her bilgiyi mutlaka doktorunuza danışmayı unutmayın. Severek yaşayın.

Yorumlar