Favori Güneş Koruyucu Kremim

Aklıma gelmişken bugün sizlerle memnuniyetle kullandığım güneş koruyucu kremimi paylaşayım istedim. Lupus olduğumu bilmeden önce de ben güneş koruyucu kullanırdım. Yani yaklaşık 10 yıldır güneşin zararlı ışınlarından korunmak için hergün güneş koruyucu krem kullanıyorum. Çok fazla ürün denedim ve çoğundan memnun kalmadım ya da az memnun oldum. Öncelikle beni en çok rahatsız eden şey ürünü yüzüme sürdüğümde emiliminin iyi olmaması ve özellikle yüzümde parıl parıl belli olmasıydı. Güneş koruyucu kremin sanki yüzüm yağlıymış gibi bir görüntü sergilemesinden hiç hoşlanmam. Mat bir görüntü elde etmek isterim. Deneyimim sonucunda beni rahatsız eden bu etkenleri bana yaşatmayan tek ürün Bioderma'nın Photoderm (sarı kutu) ürünü oldu.



Bu ürün yüz için olanı. SPF 50+, UVA 38. Ürünün kıvamı katı değil, süt dokulu olarak nitelendiriliyor. Emilimi oldukça kolay. Beyaz iz bırakmıyor. Yüzde ağırlık yapmıyor. Koruyuculuğu da mükemmel. Ürünün üzerinde de tanımlandığı üzere hassas ciltlere uygun ve yağlı olmayan bir dokuya sahip. Parfüm içermiyor ama kendine özgü hafif güzel bir kokusu var ve suya karşı dayanıklı. Ürünü makyaj öncesi sürüp cildiniz emdikten sonra makyajınızı yapabilirsiniz. Nemlendirici özelliği de oldukça güçlü. Ürünün renklileri de var, benim önerdiğim ise renksiz olanı.



Bu da vücut için olan ürün. SPF 50+, UVA 35. Ürün spray formunda olduğu için yüz dışındaki geniş bölgelere uygulanmasını kolaylaştırıyor. Yüz için olan ürünün yukarıda bahsettiğim tüm özellikleri geçerlidir. Beyaz iz bırakmıyor, bu özelliği ürünün kutusunda görünmez doku olarak tanımlanmış. Kutusu 200 ml olduğu için sadece bunu alıp yüzünüze de uygulayabilirsiniz.


Bu ürünü güneş koruyucu kremlerin dokusundan memnun olmamamla istediğim kriterlerden bahsedince Lupus hastası olmamı da  göz önünde bulundurarak bir dermatolog önermişti. Bioderma'nın daha önce de ürünlerini kullandım. Hiç bu kadar memnun kalmamıştım. Mükemmel koruyuculuğu sayesinde Lupus hastalarına şiddetle önereceğim bir ürün. Sağlıklı ve güvenle kullanabileceğim bir ürün arıyorum diyen veya kullandığı güneş koruyucu kremden memnun kalmayan herkese öneriyorum. Ürünü eczanelerden bulabilirsiniz.

Her türlü faydalı bilgiyi ve deneyimlerimi sizlerle paylaşmaya devam edeceğim. Sevgiyle kalın.


Yorumlar