Fatmanur'un Lupus Hikayesi

Elif'in Lupus hikayesinden sonra bir başka genç hastamız Fatmanur'un hikayesi bizlerle. Fatmanur hem kendine hem de hastalara faydalı olmak adına sağlık alanında bir bölüm okuyor. Kendisini kutluyoruz. Sizlerde hikayelerinizi Facebook ya da e-posta yoluyla bize ulaştırabilirsiniz. 

"Merhaba. Ben de 20 yaşında bir Lupus hastasıyım. Bunun benim için bir hastalık değil, bir sınav olduğunu düşünüyorum ve ben bu sınavdan geçeceğime inanıyorum. 8 yıl önce ellerimin morarması ile bu hastalığı fark ettik. İlk önce romatoid artrit teşhisi konuldu. Yıllarca farklı ilaçlar kullandım ama yanıt alınamadı. Eklem ağrıları, aşırı yorgunluk, ışığa karşı duyarlılık, yüzümdeki lekeler, cildimdeki döküntüler ve en sonunda ayaklarımın tutmaması gibi nedenlerle aralıklarla hastaneye yatırıldım. 

Birgün lupus hastası olduğumu öğrendim ve dünyam başıma yıkıldı. Küçücük bedenime ve hayallerime ağır geldi bu hastalık. "Tedavisi yok." dediler. Buna rağmen vazgeçmedim bu hayattan ve sevdiklerimden. Hiçbir zaman pes etmedim. Bu hastalıkla yaşarken daha da hırslandım, hayata daha sıkı tutundum. Ben de iyi bir sağlıkçı olup insanlara yardım edeceğim dedim kendi kendime, kaderimle savaştım.

Şimdi ebelik öğrencisiyim hayallerime doğru koşuyorum. Umarım ömrüm yeter de iyi bir sağlıkçı olurum. Bu hayatta öğrendiğim tek şey ise nefes aldığınız her güne şükredin, kaderinizi, insanları sevin. Bugün son günmüş gibi Severek Yaşa'yın.''

Fatmanur Manav

Yorumlar