Zeynep'in Lupus Hikayesi

Nesrin Hanım'dan sonra Zeynep Hanım'ın hikayesini paylaşıyoruz. Zeynep'e çok eder, en kısa zamanda sağlığına kavuşup anne olabilmesini dileriz.

"Merhaba,


Ben 28 yaşındayım. 2012 yılının Mart ayından beri bir Lupusluyum. O zamanlar Cerrahpaşa Tıp Fakültesi'nde çalışıyordum. Memurluğumun ilk yılıydı. Her şey güzel gidiyor derken birden mide bulantısı ve aşırı halsizlik şikayetim başladı. 

Nefroloji biriminde çalışıyordum. Uzman doktoruma şikayetlerimi söyleyince gastroenterit sandı ama düzelmeyen trombosit değerini görünce başka tetkikler istedi. İlik örneği almayı düşünürken bütün tetkiklerin Lupus'u gösterdiğini anladı ve romatologla da görüştükten sonra Lupus teşhisi kesin konuldu. Hastanede çalışıyor olmam ve tabi bu hastanenin Cerrahpaşa olması, erken teşhiste gerçekten bir şanstı. Ta Mardin'den ilk atamayla İstanbul'a atanmam da varmış bir keramet. Neyse teşhis konduktan sonra ilk iki sene çok iyi değilse de normal şikayetlerle geçti. O zamanlar Deltacortil 5 mg, Plaquenil 400 mg'la geçti. Tabi bu arada sevdiğimin memleketine, Diyarbakır'a tayinimi aldım. Kontrollerime de Dicle Üniversitesi'nde devam ettim.

2014 Şubat ayında evlendim. İki ay sonrasında da "Çocuk istiyorum." diye fakültedeki doktoruma gittim. Doktor çocuk istiyorum diye ilaçlarımı direkt kesince bir hafta içinde bacaklarımda kızarıklıklar çıktı ve iki adım atacak halim yoktu. Hemen doktoruma gittim. Doktorum Lupus'tan öyle uzakmış ki beni  ilk başta dermatolojiye yönlendirdi. Sonra kan testlerinde trombositlerim 9000'lerde olunca hematolojide yatırdılar beni. Sekiz gün yattım. Her gün 64 mg kortizon verdiler. Hastaneden çıkınca birşeylerin yolunda gitmediğini hissederek esimle İstanbul'a gittik. Cerrahpaşa'da Serdal Hoca ile ve özelinde Hasan Yazıcı ile görüştük. Meğer kortizon direkt kesildiği için trombositlerim düşmüş ve ben o hale düşmüşüm. Tabii bir daha Dicle Üniversitesine gitmedim. İstanbul'daki profesörün yönlendirmesiyle  yine Cerrahpaşa'dan mezun olan uzman doktorla, kontrollerime Gaziantep'te devam ettim. 






Eylül ayında kortizon kullanmamdan kaynaklı sağ kalça kemiğimde çürüme olduğu ortaya çıktı. Adana'da Ortopedia Hastanesi'nde Profesör doktor protez takmak gerektiğini, fakat yaşımın küçük olmasından dolayı dayanabileceğim kadar dayanmamı tavsiye etti. Ben de uyuyorum tavsiyesine. Aralık ayının sonunda hamile olduğumu öğrendim ama uzun sürmedi ve 9 haftalıkken düşük yaptım. Lupus bebeğimi almıştı benden. 

En son Mart ayında göğüs kafesinde ağrı ve bazen nefes darlığı şikayetiyle Gaziantep'teki doktoruma gittim. Akciğer filmini gördükten sonra ileri tetkik için beni Istanbul'a Cerrahpaşa'ya gönderdi. Gittik ve hastanede 20 gün yattım. Bu arada İstanbul'a gittiğimizde trombositlerim yine 9000'lere düştü. Bir sürü tetkik ve testten sonra "akciğer tutulumu" teşhisi koydular. Akciğerimde kalinlasma olmuş. Lupus akciğerimi etkilemiş. Ve daha fazla etkilemesin diye Lupus'u sakinleştirmek için Mabthera'yı önerdiler. Bu infüzyon için Ankara'dan onay gerekiyormuş. Biz de gerekli evrakları Ankara'ya gönderdik ve üç ay sonra kontrol sözüyle memleketimize geri geldik. 6 Mayıs'ta Gaziantep'teki doktorumun gözetiminde Mabthera'yı vurdurdum. Bayramdan sonra kontrole gideceğim. İnfüzyon işe yaramış mı, Lupus sakinleş mi o zaman anlayacağız. Umarım artık Lupus uyumuştur, çünkü artık sağlığıma kavuşmak ve çocuk sahibi olmak istiyorum. 

Herkese acil şifalar diliyorum. Hayatı sevmekten ve gülümsemekten vazgeçmeyin. Lupus'tan da korkmayın. Hayatı severek yaşayın.

Zeynep Binen, Diyarbakır"

Yorumlar