Cellcept Nedir? Ne için kullanılır?


Cellcept nedir? Nasıl bir ilaçtır? Vücutta nasıl bir etki gösterir?  Hangi tür hastalıklarda ne için verilir? Yan etkileri nelerdir? Tüm bilgiler burada.

Cellcept,  mikofenolat mofetil içeren bir ilaçtır. Farmakolojik özelliklerini internette ya da ilaç prospektüsünde bulabilirsiniz. 



Cellcept hangi durumlarda reçete edilir? Ne işe yarar?






Cellcept tıpkı Imuran gibi bağışıklık sistemini baskılayıcı bir ilaçtır. İlac organ nakillerinde reçete edilebilir. Organ nakli yapılan hastanın bağışıklık sistemi, nakledilen organı bir düşman gibi görerek saldırıya geçebilir. Bu durumu önlemek amacıyla Cellcept ilgili doktor tarafından verilebilir.

Bununla birlikte bağışıklık sisteminin düzgün çalışmadığı Lupus (SLE), Romatoid Artrit (RA), Multiple Skleroz (MS) gibi hastalıklarda bağışıklık sistemini baskılamak amacıyla reçete edilebilir. Bağışıklık sisteminin baskılanmasıyla birlikte adı geçen sistemik hastalıklarda organ ve eklem hasarının önüne geçilmesi hedeflenir.

Cellcept'in yan etkileri nelerdir?

Cellcept çok yaygın olarak beyaz kan hücrelerinde artış ya da azalmaya, trombosit sayısının azalmasına yol açabilir. Bununla birlikte bağışıklık sisteminin baskılanması vücudu enfeksiyonlara daha açık hale gelmesine neden olur. Bu sebepten dolayı kişinin çeşitli enfeksiyonlara yakalanma riski artar.

Bunların yanı sıra çok yaygın olarak görülen bazı yan etkiler; kansızlık, sepsis (kan zehirlenmesi), idrarda kan görülmesi, mide rahatsızlıkları, ishaldir. 

Bazı yaygın görülen yan etkiler; saç dökülmesi, tansiyon problemleri, lenfomadır. Saç dökülmesi yan etki olarak kendini baş gösterdiği bir durum olsa da Cellcept'in saç dökülmesi sorununa olumlu etki yaptığı da bilinen bir gerçektir.

Bunlar dışında ilacın listelenmeyen fazla sayıda yan etkileri bulunmaktadır, bu yüzden beklenmeyen durumlarda hekiminize başvurunuz. İlacın prospektüsünde tüm yan etkileri bulabilirsiniz. 

Cellcept ve Gebelik

Gebelikten altı ay önce Cellcept bırakılmalıdır. Bu yüzden bir bebeği dünyaya getirme fikriniz varsa bunu mutlaka öncelikle doktorunuzla paylaşmanız gerekmektedir. Ayrıca Cellcept emzirme döneminde de kullanılmamalıdır. 

Sıklıkla tekrar ettiğimiz gibi ilaçların son derece önemli yan etkileri bulunabilir. Bunların sürekli izlenmesi gerekir. Lupus, RA gibi romatolojik hastalığı bulunan kişilere İç Hastalıkları ve Romatoloji uzmanı ilaç kullanımında kar-zarar dengesini göz önünde bulundurarak Cellcept'i size reçete edebilir. Tedavide bazı yan etkiler göze alınarak  önemli organ hasarlarının önüne geçilebilir. 

Son olarak Cellcept cilt kanseri riskine de yol açabilir. Bu yüzden mutlaka güneşten korunun.  

*Buradaki tüm yazılar bilimsel geçerliliği olan kaynaklardan araştırılarak elde edilmiştir ve mülkiyeti Severek Yaşa'ya aittir. Bu görsellerden veya yazılardan birini kullanmayı düşünüyorsanız, yazılı izin için severekyasayin@gmail.com adresinden bize ulaşın. 
*Severek Yaşa tarafından yayınlanan tüm yazılar bilgilendirme amaçlıdır ve bir tıp uzmanının tavsiyesi değildir, bir rehber olarak tamamlayıcı bilgi niteliğindedir. Severek Yaşa'daki yazılar tıbbi tedavi niteliğinde değildir. Biz her zaman en iyi yönlendirici olarak doktorunuzu gösteririz.

Bu yazıyı sevdiniz mi? Neden dostlarınızla paylaşmıyorsunuz? Bir yorumla fikirlerinizi lütfen bizimle paylaşın. 

Yorumlar

  1. merhaba ismim Gülşah :) iki sene önce hastaneye yattığım zaman bana ilk önce cellcept başladılar ancak bende kalpte ritm bozukluğu yaptı..akşamları makinaya bağladılar nabzım 30 40 arası oluyodu.. gerekli kontrolleri yaptıktan sonra durumu cellcepte bağladılar ve ilacı kestiler..sonra endoksan'a başladık 6 aylığına..şimdi imuranla yola devam ediyoruz..Allah hepmize şifa versin inşallah..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba Gülşah Hanım, ben Imuran'ı 1.5 yıl kullandım. Umarım Imuran tedavisinden güzel yanıtlar alırsınız. Sevgiler.

      Sil
    2. şimdilik herşey güzel gidiyor çok teşekkür ederim..bu arada sayfanız çok güzel başarılarınızın devamını dilerim..sağlıklı günler =)

      Sil
    3. Merhaba.. Yedi yıl önce LUPUS tanısı kondu.. Sanırım çok daha öncesine dayanan bir hastalıkmış benim ki.. Tanı konuşamamış sadece daha önce ... Altı yıl önce bir yıl boyunca belli aralıklarla endoksan tedavisi gördüm..onun yanında başka ilaçlarda kullandım tabii ... Sonra bir ara bende imuran kullandım... Ama belki benim başka sağlık sorunlarım olduğundan bilemiyorum beni çok sarstı .. Bıraktım... Altı yıldır Zaman Zaman dozları ayarlanmak suretiyle prednol ve plaguenil ... Kullanıyorum. Hastalığın alevli dönemlerinde zaldiar alıyorum ...ağrı durumuna göre . Lupus hastaları hayatı kendine göre düzene sokmak zorunda ... Hayattan el çekmeden..hayattan kopmadan.. Kimseye kendinizi inandırmak zorunda olmadan... İşinize bakın... Sevdiğiniz ne varsa onu yapın, sevdiklerinizle olun... Güzellikleri onlarla paylaşın..
      Sevgi'yle kalın.. Ağrı öldürmez.. Ağrı ile yaşamayı öğrendim , yıllardır ben... Her ne olursa olsun ,tüm insanlara sevgiler ...❤️��
      Neşe Ercan ❤️

      Sil
    4. Çok geçmiş olsun Neşe Hanım. Yorumunuzda çok pozitif mesajlar vermişsiniz. Güzel önerileriniz için çok teşekkür ederiz. Sevgiler.

      Sil
  2. Nergis Sağlam24 Ekim 2015 19:15

    Ben de sabah akşam 500 mg kullanıyorum. Eklem ağrılarımda ve 24 saatlik idrarda bulunan proteinde azalma oldu.

    YanıtlaSil
  3. Ben cellcept 250mg kullaniyorum . Bende problem yok lakin uzde wiwkinlik yapiyormu bu ? Yuzum falan wiwmeye basliyo cellcepti atdixim surece 7aydi atiyorum yuzum wiwiyo

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şişliklerin sebebine inmek güç. İlacı kullanmaya başlayınca arttıysa doktorunuz ile paylaşmalısınız. İlaç azımsanmayacak kadar sodyum içeriyor. İlacı kullanırken beraber kortizon tedavisi de alıyorsanız tuz kullanımızı sonlandırmalısınız.

      Sil
  4. Merhaba ben diskoid lupus hastasıyım 7-8 ay önce öğrendim bi çok testden geçtim beni yönlendiren doktorum yurtdışına çıktığı için tedavim yarım kaldı ilaç tedavisine başlanıcaktı diğer doktor başlamamı istemedi ve bu hastalığı öğrenmeden önce başlayan ataklarım vardı ayda bir olan şuan çok sık 1-2 gün boyunca saat başı yada yarım saatte bir atak şeklinde ne olduğunu anlamadığım zihin karışıklığı yaşıyorum o anı tam olarak hatırlamıyorum fakat bi anda bilincim gidiyor farklı sesler konuşmalar yüzler görüyorum beraberinde mide bulantısı ve ter boşalır gibi o anı hatırlamadığım için tam ifade edemiyorumda bu hastalıkla alakası varmı onuda bilmiyorum bu hastalığı öğrenmeden önce nürolojiye görünmüştüm bu zihin karışıklığı için ama bişey çıkmadı bu arada diskoid lupus için şuan sadece krem kullanıyorum bilgilendirirseniz çok sevinirim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba öncelikle bir iç hastalıkları ve romatoloji uzmanı kontrolü altında olmanız gerektiğini belirtmeliyim. Ayrıca mutlaka güneş koruyucu kullanmalısınız. Yaşadığınız beyin sisi olabilir. Diğer sıra dışı durumlar iç hastalıkları uzmanınızın işbirliği içinde izleyeceği bir nörolog ile incelenebilir. Tedavi açısından bir şey söylemek doğru değil; ancak kremler çoğunlukla lezyonlar konusunda etkili, hastalığın baskılanmasında değil. Sağlıklı ve mutlu günler.

      Sil
  5. İyi akşamlar Eşimde 1,5 yıl önce Discoid Lupus teşhis edildi.Şu an kontrol altında ciltte fazla lezyon yokancak benim merak ettiğim şey discoid lupus ile sle aynı kökende hastalıklar ancak kalıtım yazılımları farklı mı acaba yani benim iki kızım var onlarda genetik geçişlilik varsa discoid lupus olarak mı geçer babadan yoksa lupus olarak mı

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba, evet DLE ile SLE arasında genetik farklılıklar var. Anne ve babadan mutasyona uğramış genler çocuklara kısmen geçerler. Çocuklar hasta olmayabilirler. Yine de DLE, SLE ya da bu gen mutasyonlarından kaynaklı başka bir otoimmün rahatsızlıkları olup olmadıklarını kontrol ettirmekte fayda var. Özellikle pozitif ANA testi lupus için bir şüphe yaratabilir. Geçmiş olsun.

      Sil
  6. merhaba. 98 yılından bu yana SLE hastasıyım. Öncelikle böyle bir site varlığı beni çok sevindirdi. Teşekkürler. 2 yıl önce ilk alevlenmem oldu. Böbreklerimde protein atımı başladı. sonuç class III nefrit. 3 aylık Endoksan tedavisi gördüm. Sonuçlarım düzeldi. Cell cept e de başladım. herşey yolunda gidiyordu ta ki nefritin 1. yılına kadar.Yıldönümünde tekrar protein atımı başladı. Bu yüzden 2 doz mapthera 1000 mg kullandım. şimdi sonuçlarımı bekliyorum. Umarım herşey yoluna girmiştir. Ben yurt dışındaki uygulamaları çok merak ediyorum. Çünkü kullandığımız ilaçların aslında çok fazla yan etkisi var. bir yeri düzeltirken başka organlarımıza zarar veriyoruz.ilerki yaşamımızı nasıl etkileyecek bende soru işareti. Tedavi gördüğünüz hastane ve doktor hakkında bilgi alabilir miyim?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba bizi keşfetmeniz de son derece sevindirici. Yurt dışındaki uygulamaları ve yeni gelişmeleri yakından takip ediyoruz. Büyük oranda oradaki neyse burada uygulanan da o. Çoğunlukla aynı şekilde işliyor. Doktor ve hastane bilgisini Facebook'tan yazarsanız ya da e-posta gönderirseniz size yazabilirim. Geçmiş olsun. https://www.facebook.com/severekyasaa

      Sil
  7. Merhaba,annem böbrek nakli oldu ve cellcept kulaniyor ilaci aldiktan sonra kalpte sıkışma solkolda uyusma oluyor nedeni nedir acaba?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba, öncelikle annenize geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Anneniz bu ilacı vücudu yeni nakledilen böbreğe uyum sağlasın reddetmesin diye kullanıyor. İlacın raporlanmış çok fazla yan etkisi bulunmakla birlikte bu sıkışma ve uyuşmanın farklı sebepleri de olabilir. İlaç bağışıklık sistemini baskıladığı için düşünemediğimiz bir durumda ortaya çıkmış olabilir. Tavsiyem bu durumu doktorunuzla paylaşmanız.

      Sil
  8. Ben bir yıldır sabah akşam iki adet olmak üzere kullanıyorum daha ne kadar kullanacağımı bilmiyorum ama şu an değerlerimde değişiklik var böbrekteki protein kaçağı durdu bana iki seçenek sunuldu ya n90 ya da cellcept kullacaktım ben yan etkilelerini değerlendirerek cellcept tercih ettim ama bu yan etkilerinin çok hafif olduğu anlamına gelmiyor her türlü yan etkisinden nasiplendim ama yinede teşekkürler cellcept çok şükür iyiyim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok geçmiş olsun Ayşegül hanım. İlaç seçimlerinde hekimler bir fayda zarar dengesini göz önünde bulundurarak tercihlerini yapmaktalar. Sizde de bu tercihin olumlu olduğunu görmek sevindirici. Sağlıklı günler dileriz.

      Sil
    2. Aynı problem abim dede var acaba protein kaçağı durduktan sonra ilacı bıraktınız mi ve artık tuz yiyebiliyormusunuz?

      Sil
    3. Protein kacaginizi kullanmaya başladıktan kac ay sonra düşürdü cellcept benimkide yuksek

      Sil
  9. Yaklaşık 3 yıldır sle hastasıyım damar tıkanıklığı ve çeşitli ataklardan sonra doktorum cellcepte başlamamı öngördü fakat ilacı bulamıyorum nerede bulabilirim yardımcı olursanız sevinirim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. CellCept ve Imuran zaman zaman bulunamayabiliyor. Benim tavsiyem sürekli aynı eczaneden ilaçlarınızı temin etmeniz. Onlar stok azalması durumunda depodan eczaneye sipariş vererek sizin ilaçsız kalmamanızı sağlayabilirler.

      Sil
    2. Bend sle hastasiyim cellelprt kulanıyorum ve şuha hamileoldigumu örendim arendt olan varmi

      Sil
  10. Arkadaslar elinizde kullanmadiginiz celcept ilac varmi acaba . ben ayda 5 kutu kullanmam gerekiyor 500 mg olanindan ve rapor cikartamiyorum behcet hastasiyim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba, kendi adıma konuşacak olursam benim elimde fazladan Cellcept ne yazık ki bulunmuyor. Cellcept tedavisin hala devam etmekteyim. Umarım en kısa zamanda sorununuza çözüm bulursunuz.

      Sil
  11. Merhabalar ben pemfigus hastasıyım cellcept ilacı bir gün almazsak nolur

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Düşük dozlarda sadece bir günlük aksatmak masum olabilir ancak aksi taktirde ve sürekli olarak dozajı aksatmak masum değildir. Doktorunuza da danışın. Geçmiş olsun.

      Sil
  12. Merhabalar ben yeni biyopsi oldum ve fsgs tanısı konuldu. 15 gün sonra Cellcept başlancak banada. Sizce iyi gelecek midir bilgi verir misiniz? Çok kötü yan etkileri var mı?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba, öncelikle çok geçmiş olsun. Muhtemelen böbreklerinizdeki sorunun daha ileri gitmemesi için bağışıklık sisteminizi baskılamak için reçete edilecek. Her ilacın yan etkisi vardır. Hekiminiz fayda-zarar hesabını en iyi şekilde yaparak size bu ilacı reçete etmiştir. Böbreklerinizi korumak şu an en önemli konu. Sağlıklı günler.

      Sil
    2. Merhaba elimde 4 kutu fazla cellcept var ihtiyacı olan varsa verebilirim d

      Sil
  13. Merhabalar. Oncelile herkese gecmis olsun. E aylik lupus hastasiyim. Kucuklugumden beri her sene gozumde kanlanma olur ve en sonunda siddetli agriyla doktora gittigimde bunun gizle alakasi olmadigini farkettiler. Cerrahpasa ya ilk kan vermemle lupus cikti ayrica bobreklerimde protein kacagi goruldu biyopsi yapildi iga nefriti cikti sukur ki lupus yoktu. Deltacortil ile tedavime baslandi . daha sonra cellcept eklendi. Hoc bir yan etki gormuyorken cellcept ile birlikte tek sorunum seker yukselmesi ve az da olsa bacaklarimdaki kaslarda agri basladi. Ne yersem sekerim yukseliyor. 10 gunde tek bu etkiler goruldu. Deltakortil 60 mg baslandi simdi oda 40 mg. Dusuruldu. Tuzumde hafif sislik oldu hoc kilo almadim. Zayif olmam kurtardi beni. Tuzu cok fazla olmasada almaya devam ediyorum. Tuzsuz yemek yiyemedigimden kilo vermeye baslamistim. Zaten yillardan kilo alamama sikayetim vardi. Ilaclarimi anlatmak istiyorum sizlere. Deltacortil beniinsan yapti ilk 20 gunde kendime geldim agrilarim yok oldu istahim normale dondu ama 2 aydan sonra yuzumde hafif killanmalar meydana gelmeye basladi ama tuysuz ve sarisin oldugum icin rahatsiz edici degil. Relg donmelerim ilk baslandiginda ilaca 10 gun sarkti daha sonraki aylarda duzene girdi. Dusunmede biraz problem yasadim konsantre bozuklugu oldu ama daha sonralarda azaldi. Sirt agrilari cekiyordum sanki yok oldular. Cellcept e basladigim ilk gun saatlerce uyudum ellerimde titremeler basladi istah kaybi oldu eskihalime geri döndüm. Sinir inanin cok fazla sinir yapiyor. Insanlari gormek bile istemiyorum konusmak cok gereksiz gelmeye basladi. Cellcept tin 15. Gunu seker problemlerim cikmaya basladi . seker hic yememe ragmen istegim bile yokken ne yersem sekerim fırlıyor su an 160 en yuksek ama cikinca gercekten kabus oluyor. Bunun icin daha doktorumla görüşmedim. 20. Gunde kan tahlili verecegim icin idare ediyorum. Limonlu su tarcinla devam ediyorum. Doktorum cerrahpasa da prof. Nurhan seyahi. Nefrolog. Bobreklerime baslanan tedaviyle lupusuda kendi gorusup hallediyor. Beni yonledirmesi ve baslanicak ilacin butun etkilerini anlatiyor. Surekli takibinde olan hastasiyim. Allahtan iki cocugum var. Su an cocuk sahibi olmamam gerekiyor. Bunlarin haricinde baska sıkıntım yok. Herkese gecmis olsun. Sizlerden ilaclarin yan etkilerini bekliyorum. Herkeste farklilik gosteriyor bunlari merak ediyorum. Kolay gelsin.

    YanıtlaSil
  14. Malesef bende lupus hastasıyım böbrek tutulumu var tedavi görüyorum banada cellcept yazdılar İnsaAllah banada iyi gelir protein kaçağı durur

    YanıtlaSil
  15. 2015 senesinde teşhis koyuldu. Doğumdan 1 sene sonra belirtiler başladı doğumun tetiklemiş olabileceğini düşünüyorum. İlk önce aşırı halsizlik karnımda asit birikmesi (5 aylık hamile gini şişti) bacaklarımda ödem ile doktora gittim. Troidimçok yüksek ti diye teşhia koyamadılar. Bezmialem hast de gastroentoloji doktoru sle teşhisi koydu. Orda romatoloji olmadığı için çapa ya sevk ettiler. O kadar çok şey denediker ki hiç bir şey işe yaramıyordu. Endoksan maphtera plazmaferez ilik alındı 8 ay hastanede yattım. 47 kg idim 65 kg kadar çıktım. Karnım 9 aylık hamile gibiydi sıvı birikiyordu durmadan. Çok şükür hepsi geçti. Şimdi kendi işimi görüyorum araba sürüyorum çalışıyorum. Umudunuzu yitirmeyin

    YanıtlaSil
  16. Merhaba 16 yasindayim lupus nefriti class 4 1yildir prednol paquenil pulcet enapril cellcept aliyom malesef 750mg sabah aksam Cellceptin yalniz morel bozuku ve sac dokuntusu yan etkisini gordum her seye cok sukur iyiyim fakat sizden ricam bana bu konuda yardimci olun 1yildir lupsu ve bobreklerdeki proteinin bitmesine az kaldi insAllah biterde hastalanmadan once baya saclarim vardi fakat zaman gectikce endoxan ve cell ceptden dolayi saclarda kaşda killarda dokulme gordum ve halada dokuluyor artik saclarim sayi gitdikce azaliyo ve 1yilda cell cept bitmezse bununla kel kalicam malesef doktora soyledim saclarim dokuluyo bana zinco kullanmami soyledi fakat hic bir yardim etmedi hangi ilac size bunu engeller ve cellcept birakdiktan sonra saclarim eskisi gibi olucakmi?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba geçmiş olsun. Lupus'un kendisi de saç dökülmesine sebep olur, CellCept'de sebep olur. Hastalık remisyona girip Cellcept kesildiğinde saçlar toparlanır. Sağlıklı günler.

      Sil
    2. Öncelikle çok gecmiş olsun benim kızimda aynı ilacları kullanıyor ilk başlarda saçları çok fazla döküldü ve bizde çok korktuk ve aktarlardan bıttım sabunu aldık haftada bir kez kullandı ve saç dökülmesi tamamen durdu ancak biraz fazla kullaninca saç rengini koyulaştırip kırabiliyor dökülme durunca kullanmayı birakabilirsiniz

      Sil
    3. Merhaba bittimi protein kacaginiz

      Sil
  17. Benimde doğumdan sonra kaldı protein kaçağın 2 gr çok korkuyorum. Tedavide etmediler şaşırdım nasıl duser

    YanıtlaSil
  18. Merhabalar, benim oğlum 7 yaşında scleroderma rahatsızlığı var. Önceleri mexturat ilacı kullandık, daha sonra doktor cellcept e geçti. Yan etkilerini uzun vadede azaltmak için ne yapılmalı

    YanıtlaSil
  19. Bendede doğum sonrası çıktı. 1 garamlarda protein kaçağı korkuyla yaşıyorum ne yapabilirim yardım edin

    YanıtlaSil
  20. Merhabalar..benimde esim 3yildir sle lupus hastasi.bizim sureklu trombositimiz dusuyor imuran plaquneil kullaniyordk ama dusus drvam ettigi icin cellcepte geciyorz.ilac hakkinda cok soru isareti vardi kafamda kullananlar neler yasadklarini paylasirsa sevinurim.baska bi yolu veyabtedavisi yokmu acaba cunku ilaclar cok agir

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba öncelikle cok geçmiş olsun benim hastalığım da lupus ve trombosit dusukluguyle belirti verdi. Kortizon kullandim yüksek dozda ilacı dusurdukce plt düşüyordu sürekli 150 binlerce en düşük olması gereken benim 10 binlere kadar düşüyordu. Cellcept 500 mg başladı doktorum plaquenil ile beraber yaklaşık 3 senedir devam ediyorum. Bir sorun yaşamadım. Soguk havalarda eklem ağrısı hariç.

      Sil
  21. Merhaba,sle lupus hastasıyım, cellcept 500*2 sabah-akşam ve prednol kullanıyorum,Viagra kullandım ve en ufak etkisini görmedim, cellcept ile mi prednol ile mi iletişime girdi ve etkisini gostermedi?
    Teşekkür ederim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bend lupus hastalığın cellepe kulaniyori ve hamiyeym

      Sil
    2. Selamlar kardeşim, aynı durum benim de başıma geldi,ben de cellcept 500 ve prednol kullanıyorum, hangisi etkileşime girdi bilen varsa yazarsa memnun olurum

      Sil
  22. Merhabalar 3 sene önce böbrek nakli oldum şimdi evliyim ve çocuk sahibi olmak istiyorum. Cellcept gebeliğe engel midir acaba.

    YanıtlaSil
  23. Selamün eleykum oğlum 6 yıldır böbreğinde protein kaçağı var şu anda protein kaçağı var selseb deltakortifkullanıyor bir faydadını görmedi

    YanıtlaSil
  24. Merhaba cellcept ömür boyu mı kullaniliyor

    YanıtlaSil
  25. Cellcept ömür boyu mu kullanılıyor.

    YanıtlaSil
  26. Meraba cellcept en fazla kaç yıl tedavi süreci var?

    YanıtlaSil
  27. Benim oğlumda 4 senedir protyin kaçağı var 3 sene sandimum kulandı şimdi cellcep 500 kulanıyor 6 aydır günlük 3 tane alıyor 1.5 1.5 şuan proteyin negatif ama nekadar kulanacaģız belli deyil benim demek istediğim şey bu ilaca fiyat farkı çok çıkıyor iki kutuya 60tl ödüyorum bu ilacın yerliside var alırsam sıkıntı olurmu acaba

    YanıtlaSil

Yorum Gönder